Biszkopt z kremem Waniliowym x Swedish Supplements

🇺🇸

Powiedzmy że jest takie fit ciasto, które jest tak dobre
że nie będziesz mógł się powstrzymać
żeby nie zjeść kolejnego kawałka..
Ja znam przepis!
Co powiecie na Biszkopt z kremem waniliowym i owocami?
Bez cukru, bez glutenu i bez laktozy ❤️

spongecake 2

Potrzebujesz:

(Na biszkopt dla tortownicy o średnicy 18cm)
🍰 5 jajek
🍰 150g mąki ryżowej
🍰 150g ksylitolu
🍰 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia

(Na krem waniliowy)
🍰 3 łyżki oleju kokosowego
🍰 3 miarki odżywki proteinowej Vanilla Gelato Whey Protein Deluxe
🍰 400ml śmietanki kokosowej 95%

(Na dżem z borówek – świetnie smakuje również z malinami)
🍰 400g borówek
🍰 3 łyżki ksylitolu

spongecake 3.jpg

W misce zmieszaj mąkę ryżową i proszek do pieczenia.
Utrzyj żółtka z ksylitolem i dodaj do mąki. Wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę.
Dodaj do pozostałych składników stale mieszając.
Przelej masę na biszkopt do tortownicy.
Piecz w 200℃ przez ok 40min

Aby zrobić krem waniliowy,
śmietanka kokosowa musi być dobrze schłodzona
(przynajmniej przez 2h w lodówce).
Zmieszaj wszystkie składniki i delikatnie wymieszaj trzepaczką.
Dżem owocowy zrobiłam gotując
borówki z ksylitolem na wolnym ogniu.

Każdą z warstw biszkopta przełożyłam
dżemem borówkowym i kremem waniliowym.
Ciasto udekorowałam świeżymi owocami.
Biszkopt smakuje najlepiej na drugi dzień
po odstaniu w lodówce, jak składniki się przegryzą.

sponge 1 właściwe.jpg

Wartości Odżywcze
(dla jednej porcji, cały biszkopt to 8 dużych porcji)

384 kcal || P 17 g || C 46 g || F 18g

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s